DRESSUURGIDS.NL

DRESSAGE-GUIDE.COM

Zoeken

Populaire artikelen (2)

SP Stables

Nieuwe locatie, nieuwe start.

Ben weer rustig en laat nix meer vallen :-) Super, super dank aan Joke en Urs voor het overbrengen van Borrie naar S&P Stables.

...

lees meer »

 


 

Leuk onderwerp.
Nec ut aenean nunc maecenas senectus leo lacus egestas ipsum tristique nunc augue platea volutpat pede. Nibh consectetuer erat ut.

lees meer »

 

Follow Us

De Olympische gedachte

Niet winnen is belangrijk, maar het meedoen...

Olympische-ringen  De oorsprong van de Ringen

Op een antiek Grieks altaar in Delphi zag Pierre de Coubertin vijf verstrengelde cirkels. Dit bracht hem op het idee van het Olympisch logo: vijf in elkaar verstrengelde ringen. Elke ring vertegenwoordigt een werelddeel: Afrika, Azië, Amerika, Europa en Australië. De kleuren zijn niet zomaar gekozen: elk land van de wereld heeft minstens een van die kleuren in zijn vlag.

Olympische Zomerspelen 2020: Tokio

Op 7 september 2013 werd bekend gemaakt dat Tokio opnieuw de Olympische Spelen heeft binnengehaald. De hoofdstad van Japan organiseerde de Spelen ook al in 1964 en in 2020 is de metropool opnieuw het middelpunt van het grootste sportevenement ter wereld. De Japanse hoofdstad werd verkozen boven Istanbul en Madrid.

 japan-flag-waving

Het IOC heeft woensdag voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio zes sporten aan het het programma toegevoegd.

Honkbal (mannen), zeer populair in Japan, en softbal (vrouwen) keren terug. Het congres stemde ook in met de toelating van surfen (op golven), skateboarden, karate en sportklimmen.

Het bestuur van de olympische koepel had deze takken van sport in juni 2016 gepresenteerd vooral ook met de bedoeling een jonger publiek te interesseren.

In die doelgroep mogen spektakelsporten als skateboarden en surfen zich, ook in Nederland, verheugen in een sterk groeiende belangstelling.

Olympisch vuur

De Olympische Fakkel

Deze bestond al in het oude Griekenland, sinds 1928 brandt de Olympische vlam in het hoofdstadion van de stad waar de Olympische Spelen plaatsvinden. De Olympische vlam wordt door middel van een fakkelestafette vanuit Olympia naar de plaats van de Spelen gebracht.

Een stukje geschiedenis

Eeuwen geleden maakten de Spelen deel uit van religieuze festiviteiten in het oude Griekenland. Goden waren heel belangrijk en sport was een manier om de goden eer te bewijzen. Er waren vier nationale feesten (de Pan-Helleense Spelen) die elkaar afwisselden zodat er elk jaar een nationaal atletiekfestival plaatsvond:

  • Istmische Spelen: in Korinthe ter ere van Poseidon
  • Pythische Spelen: in Delphi ter ere van Apollo
  • Nemeïsche Spelen: in Nemea ter ere van Zeus
  • Olympische Spelen: in Olympia, ook ter ere van Zeus

Vrouwen hadden nooit toegang tot de Olympische Spelen, ook niet als toeschouwers. In Olympia werd elke vier jaar de Heraia gehouden, een feest voor alleen vrouwen. De Heraia was ter ere van de godin Hera, de vrouw van Zeus. Het enige sportevenement op het feest was een korte wedloop.

De moderne Olympische Spelen

Baron Pierre de Coubertin was gefascineerd door het oude Griekenland. Hij wilde de wereld verbeteren en geloofde dat sport mensen uit verschillende landen zou helpen om elkaar beter te begrijpen. Het duurde jaren voordat hij anderen overtuigd had, maar in 1896 werden de eerste moderne Olympische Spelen gehouden, in Athene.

Fotoshoot?

  Diederik-Portret4all

Super gave dag!
Clinic Diederik van Silfhout
1 oktober 2016

Zo enorm blij dat deze dag is vastgelegd door Portret4all Fotografie!

portret4all

Blog Archief

Zoeken binnen Bohrán

S&P Stables ruiters

Lorem ipsum dolor sit amet. Nam sit amet sem. Mauris a ante.

Wie is online?

We hebben 28 gasten en geen leden online

Happy New Year! 1.1.2018 24:00