DRESSUURGIDS.NL

DRESSAGE-GUIDE.COM

Zoeken

Populaire artikelen (2)

SP Stables

Nieuwe locatie, nieuwe start.

Ben weer rustig en laat nix meer vallen :-) Super, super dank aan Joke en Urs voor het overbrengen van Borrie naar S&P Stables.

...

lees meer »

 


 

Leuk onderwerp.
Nec ut aenean nunc maecenas senectus leo lacus egestas ipsum tristique nunc augue platea volutpat pede. Nibh consectetuer erat ut.

lees meer »

 

Follow Us

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is de Nederlandse sportfederatie voor de paardensport.
Het KNHS is lid van de internationale paardensportorganisatie Fédération Equestre Internationale (FEI).

De federatie is een samenvoeging van vier verenigingen om de paardensport in Nederland beter te regelen en te over zien. Deze samenvoeging vond plaats in 2002.

De vier verenigingen zijn:

 * Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (KNF)
 * Nederlandse Bond van Rij- en Jachtverenigigen (NBVR)
 * Nederlandse Katholieke Bond van Landelijke Rijvereningingen en Ponyclubs (NKB)
 * Nederlandse Pony- en Paardenclub (NPC)


Van deze verenigingen was de KNF de grootste en belangrijkste. Dit is onder andere af te leiden van het feit dat het voormalige KNF-hoofdkantoor inErmelo, nu het hoofdkantoor van de KNHS is.

De KNHS heette na de samenvoeging eerst het NHS, omdat deze nieuw gevormde federatie het predicaat Koninklijk nog niet had gekregen. In 2003 ontving de federatie de goedkeuring van Koningin Beatrix.

Men moet bij de KNHS aangesloten zijn om te kunnen deelnemen aan hippische wedstrijden die georganiseerd zijn door de federatie of door aangesloten verenigingen.

De acht aangesloten disciplines zijn: dressuur, springen, mennen, eventing, aangespannen sport, voltige, reining en endurance. De wedstrijden worden verreden per kring en regio.

Aangepast sporten. In februari 2007 heeft de Nederlandse Federatie Paardrijden Gehandicapten zich horizontaal aangesloten bij de KNHS.

Hoofdsponsor van de KNHS is de Rabobank. Eind 2004 werd het sponsorcontract tussen de federatie en de coöperatieve bank met vier jaar verlengd.

Het ZZGP is de sportfederatie voor de gespecialiseerde topsport. Na het basisdressuur-niveau Z2 kan men overstappen naar deze hogere categorieën. Achtereenvolgens bestaat deze uit ZZ-licht, ZZ-zwaar, Prix St. Georges, FEI Intermediaire I, FEI Intermediaire II en uiteindelijke Grand Prix.

Fotoshoot?

  Diederik-Portret4all

Super gave dag!
Clinic Diederik van Silfhout
1 oktober 2016

Zo enorm blij dat deze dag is vastgelegd door Portret4all Fotografie!

portret4all

Blog Archief

Zoeken binnen Bohrán

S&P Stables ruiters

Lorem ipsum dolor sit amet. Nam sit amet sem. Mauris a ante.

Wie is online?

We hebben 58 gasten en geen leden online

Happy New Year! 1.1.2018 24:00